Brænder træpiller varmere end træ?

Træpillerer fremstillet af genbrugsmaterialer og er stærkt komprimeret, hvilket reducerer fugtindholdet. Tørt brændstof skaber mere varme, hvilket får pellets til at brænde varmere og renere end deres træmodstykker.

Brænder træpiller varmere end træ?

Træpillerer fremstillet af genbrugsmaterialer og er stærkt komprimeret, hvilket reducerer fugtindholdet. Tørt brændstof skaber mere varme, hvilket får pellets til at brænde varmere og renere end deres træmodstykker. Mens tæthederne for hårdttræ og nåletræspiller er de samme, er nøgleforskellen mellem de to den britiske termiske enhed (BTU) måling. Softwood har en højere BTU-output, hvilket betyder, at det brænder varmere end hårdttræpiller på grund af den højere koncentration af ligniner.

Beggetyper ovne producerer en behagelig tør strålevarme. En brændeovn skal opretholdes for at holde varmen konstant. En pelletsovn fungerer, når tragten er fuld af brændstof, eller pellets, og ovnen kan styres termostatstyret. Der er hårdttræspiller, der er meget bedre end nogle nåletræpiller og omvendt.

Enbrændeovnbrand skal opbygges ved hjælp af mindre brændestykker og flyttes kun til større bjælker, når temperaturen er steget. Pelletbrændselsudstyr er mere bekvemme at betjene end almindelige brændeovne eller pejse, og nogle har meget højere forbrændings- og opvarmningseffektivitet. Mens den nøjagtige varmeeffekt for en pelletsovn kan variere afhængigt af kvaliteten, design, og type pellets, du vælger, denne komfurtype er i stand til at opretholde en mere ensartet varme. Når det kommer til opbevaring og transport af brænde og pellets til komfuret, er der også store forskelle.

Derer selvfølgelig den traditionelle brændeovn, men når det kommer til træbrændstof, er dette kun begyndelsen på mulighederne. Din pilleovn kan kræve forskellige brændstof- og luftindstillinger til blødt træ, over hårdttræ kan det bruges til, men en pelletsovn kan brænde enten. Emissionsgrænser for brændeovne styres af apparatets interne design, hvilket gør det til en mindre kompleks ikke-katalytisk (mindre forbrænding) eller en mere kompleks katalytisk (mere forbrænding for at afbrænde mere røg før udluftning) komfur, men begge er sikre. Pellets er små, komprimerede stykker materiale, og er normalt lavet af træderivater, men kan også være fremstillet af andre organiske materialer.

Pågrund af deres tæthed, pellets brænder typisk meget varmere sammenlignet med traditionelle træstammer og kan forårsage permanent skade på en komfur, hvis de bruges. Askeindholdet i dine pellets måler produktionen af aske under forbrændingsprocessen baseret på vægtprocenten. Nåletræpiller har højere BTU"er end hårdttræpiller, men kun på grund af en højere koncentration af ligniner, der antændes ved høje temperaturer. Dette betyder, at temperaturer fra brændende pellets lettere styres, når du bruger en dedikeret pelletsovn.